Studeren is méér
dan alleen leren


 

Studeren is een fulltime bezigheid

Als je studeert dan weet je wat voor drukke en hectische tijd er voor de boeg staat: stages, opdrachten, (bij)baan, examens, sociaal leven, privésituaties, etc. Of je nu een student bent die nog aan zijn carrière moet beginnen of je volgt een studie vanuit of naast je baan om jezelf verder te ontwikkelen, je zult ergens tegen aan lopen. Hoe kun je alles zo goed mogelijk combineren? En hoe zorg je ervoor dat jouw studieresultaten niet beïnvloedt worden door negatieve factoren?

 
 
 

Herken je jezelf hierin?

Je ziet op tegen een opdracht, examen of stage. Je komt er maar niet uit, je raakt achter met andere zaken. Op je bijbaan is het ook niet geweldig, je kosten zijn hoog en je inkomsten zijn laag. Doordat je piekert verlies je concentratie en juist dat kun je niet gebruiken. Je neemt jezelf voor om beter je best te doen. Dat is een goede zaak maar werkt het ook echt? In sommige gevallen wel maar vaak is er meer nodig om een permanente oplossing te vinden.

Stress en psychische problemen komen veelvuldig voor onder studenten, dat tonen de cijfers duidelijk aan. Dus je bent niet de enige. Maar dat lost jouw probleem nog niet op. Ook na je studie zal je stressbestendig moeten zijn, problemen kunnen oplossen en jouw motivatie kunnen behouden wanneer het tegen zit.

Ik ontwikkel je daarin, ik kijk met je mee naar jouw studiehouding en zorg ervoor dat je in korte tijd alles weer op de rails krijgt.

 

Wat is de juiste studiehouding?

 

Coachingsgesprek met een student

 

Wat ik voor je kan betekenen

Wat ik je bied om je opleiding succesvol af te ronden is een training:

 • Motivatiemanagement
 • Stressmanagement
 • Competentie-ontwikkeling
 • Voorbereiding op en begeleiding bij stages en examens
 •  

  Je bereikt er mee:
 • Minder tot geen stress
 • Betere prestaties op stages en examens
 • Gemotiveerde houding
 • Ontwikkeling van vereiste competenties

 • Wat houdt de training in?

  Workshop als alternatief?

  Wellicht loop je ergens tegen aan en heb je nog geen behoefte aan individuele begeleiding. Dan biedt mijn workshop een uitkomst. Daarin leg ik in 2 uurtjes uit waar de meeste studenten tegen aan lopen en hoe je dat kunt aanpakken. Het biedt ook handvatten voor latere situaties in je carrière.

  Testimonial Aziri
  " Alejandro helpt je op een relaxte en fijne manier de focus te leggen op de dingen waar je op dat moment baat bij hebt."  Testimonial Aziri

  Testimonial Biki

  " In het tweede jaar heb ik coaching gehad van Alejandro. Dat is me zeer goed bevallen. In eerste instantie was ik totaal niet gemotiveerd om deze module te volgen, maar al tijdens de eerste bijeenkomst heeft Alejandro mij weten te overtuigen van het nut van deze module. Door zijn enthousiasme, spontaniteit en professionele houding heb ik veel uit de bijeenkomsten kunnen halen. Hij liet mij dieper nadenken over voor mij lastige onderwerpen en zorgde ervoor dat ik zelfstandig dingen kon oplossen. Hij stelde de juiste vragen en wist me daarmee echt te raken, hij haalde het beste in mezelf naar boven waardoor ik echt in mezelf begon te geloven. Voor het stagejaar stoomde hij mij helemaal klaar. Bedankt, Alejandro "

   


  Stress jij ook al?

  Grote kans dat je jezelf herkent in onderstaande cijfers. Je bent niet de enige student die ergens tegen aan zal lopen gedurende de opleiding. Maar het is wel zonde als je daardoor vertraagt, wisselt van studie of opgeeft. Bekijk de infographic: waar loop jij tegen aan? Is het slechts één factor of zijn het er meerdere die jou beïnvloeden?

   

  Stress en uitputting onder studenten is schrikbarend

  Korte zelfreflectie

  Als personen hulp zoeken, gaan zij meestal op zoek naar een oplossing voor een probleem. Maar wat zoek je eigenlijk precies? Met welk doel ben je hier op deze pagina? Wil je hogere cijfers, minder stress, competenties ontwikkelen? Neem onderstaande vragen door en reflecteer op jouw situatie: wat is er aan de hand, wat wil je en wat verwacht je van me?  Beantwoordt je één of meer vragen met ja? Neem dan contact met mij voor een vrijblijvend gesprek


  studiestress checklist

  Over mij

  Toen ik zelf nog studeerde heb ik talloze studenten begeleid bij het ontwikkelen van hun competenties en voorbereidingen op stages en examens. Na het afronden van mijn studie in 2009 ben ik als zelfstandig ondernemer studenten blijven begeleiden. Als je benieuwd bent naar mijn achtergrond, motivatie, opleiding en ervaring, lees dan hier verder over mij.

  Contact

  Laat je gegevens achter via het contactformulier. Zo kunnen we jouw specifieke situatie verhelderen en jou trainen op de punten waar je tegen aan loopt.

   

   

  Naar boven