Creëer teams die
zich betrokken voelen en stressbestendig zijn.

 

De ideale situatie

Een ideaal team functioneert als een goed geoliede machine. Dat team denkt mee, is betrokken en toont initiatief. Organisaties besteden veel aandacht om hun rendement zo hoog mogelijk te houden. Relatief gezien is er structureel minder aandacht voor het welzijn van medewerkers. Juist daar liggen kansen! Een tevreden werknemer presteert beter, maar wanneer is iemand tevreden? Welke factoren spelen daarbij een rol? Hoe herken je tijdig problemen bij een werknemer of een team en welk beleid hanteer je in die situaties? Graag kijk ik met je mee in jouw organisatie.

 
 
 

Herkenbaar in jouw organisatie?

In de praktijk betekent het niet automatisch dat een groep medewerkers daadwerkelijk functioneert als een team. De effectiviteit hangt af van diverse factoren, waaronder:


 • Motivatie van medewerkers
 • Stress door interne of externe factoren
 • Social loafing
 • Leiderschap
 •  

  Als één of meerdere teamleden niet lekker in zijn vel zit dan beïnvloedt dat onbewust de prestaties van het hele team. Dit leidt tot verminderde prestaties en een hoger ziekteverzuim. Cijfers tonen aan dat een groot percentage van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door stressgerelateerde klachten. Bekijk in de infographic wat stress bij medewerkers en leidinggevenden doet met je rendement. In veel organisaties is men tevreden als de vereiste targets worden behaald.

  Maar hoe worden ze behaald en wat kun je er nog meer uithalen?

   

  Beïnvloedt stress de prestaties van jouw team?
  infographic Motivatie

   

   

  Dit is wat ik jouw organisatie kan bieden

 • Training op het gebied van motivatie, stressbestendigheid en probleemoplossing
 • Individuele begeleiding van werknemers
 •  

  Hiermee bereik je:
 • Lager ziekteverzuim
 • Gemotiveerde en betrokken medewerkers
 • Beter teamwork
 • Hoger rendement
 •     Wat houden de trainingen in?

  Testimonial Ger
  " Alejandro wekt al gauw iemands vertrouwen. Hij kan erg goed luisteren naar wat iemand werkelijk zegt en de daaronder liggende boodschap. Daarop vraagt hij door met als gevolg dat je zelf gaat nadenken en oplossingen leert vinden. Hij combineert humor met scherpe, soms bijna provocerende bewoordingen die je even wakker schudden."  Testimonial Ger

  Testimonial Corné
  " Ik heb in teamverband een training gespreksvoering gevolgd bij Alejandro. Met veel humor laat hij zien waar je het anders zou kunnen doen en waarom die andere manier dan een beter effect heeft."

  Testimonial Corné

  Pak stress nou eens een keer goed aan

  Uit onderstaande cijfers valt af te leiden wat stress kan doen met jouw organisatie. Inmiddels is er zoveel kennis over stress en de gevolgen voor organisaties, hoe komt het dat de cijfers maar blijven stijgen? Volgens mij komt het door dat de gevolgen van stress worden gebagatelliseerd en onderschat.

  Uit de infographic kun je afleiden dat ook managers en leidinggevenden stressvolle situaties ervaren op het werk en de privésituatie. Dit beïnvloedt de manier van leiding geven en het effect op een team. Het is dus noodzakelijk om samen het totaalplaatje te bekijken en niet alleen enkele factoren aan te pakken.

  Werkgevers missen kansen ter preventie burn-out werknemers

  Vrouwelijke managers vaker burn-out dan mannelijke collega's

   

  Doe onderstaande checklist


  Reflecteer op jouw situatie door onderstaande punten door te nemen. Wat is er aan de hand, wat wil je bereiken en wat verwacht je van me?
  Beantwoordt je één of meer vragen met ja? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek


  Team checklist

  Over mij

  Toen ik 18 jaar was maakte ik kennis met het aansturen van teams en het behalen van targets. Dit vond ik geweldig om te doen. Gedurende mijn opleidingen en in de jaren er na heb ik mij verdiept op het gebied van motivatie en hoe men nog betere prestaties kan behalen. Ben je geïnteresseerd in wat mij motiveert, mijn methode, opleiding of ervaring? Lees dan hier verder over mij.

  Contact

  Laat je gegevens achter via het contactformulier, dan neem ik contact met je op. Zo kunnen we de specifieke situatie in jouw organisatie verhelderen en nagaan waar er kansen liggen.

   

   

  Naar boven