Testimonials

Hieronder vind je enkele testimonials van cliënten van Alejandro van Haastrecht Competentie-ontwikkeling & Stressmanagement.

 

Klantadviseur bij ING, 33 jaar

Alejandro heeft mij getraind gedurende een stressvolle periode. Hij is provocatief, daar moet je wel wat aan wennen. Maar ik denk dat juist daar zijn kracht ligt.

Intercedent bij Randstad Group, 28 jaar

Ik had het erg druk, volgde een opleiding en privé ging er van alles mis. Dat werd me net te veel. Ik durfde niet met mijn manager hierover te praten omdat ik bang was dat ze zou denken dat ik mijn werk niet aan kon.

Die opleiding is bedoeld om nog een stapje hoger te komen, en als ik nu al stress heb zou ik de baan zeker niet krijgen.

Een collega zei dat ze Alejandro kent en dat hij mensen traint voor stress. We gingen in gesprek en al gauw merkte ik dat zijn hulp anders is dan ik had verwacht maar het hielp wel.

Agent bij Politie, 29 jaar

Ik ben bij de politie gegaan om andere mensen te helpen maar zelf hulp vragen blijft lastig. Met collega’s deel ik veel en we staan altijd klaar voor elkaar. Maar met hun zijn het veelal oppervlakkige gesprekken waarbij er snel een goedbedoeld advies uitkomt.

Alejandro graaft diep zonder dat het zo aanvoelt. Voor je het weet kom je tot de kern, zoals hij het noemt.

Corné

“Ik heb in teamverband een training gespreksvoering gevolgd bij Alejandro. De manier waarop hij dat doet is erg professioneel, waar hij met veel humor laat zien waar je het anders zou kunnen doen en vooral waarom die andere manier dan een beter effect heeft.”

Medewerker bij Defensie, 42 jaar

Bij Defensie verwacht men dat je sterk bent, fysiek en mentaal. Zwakheid is geen optie. Toch vond mijn gezin dat de thuissituatie voor verbetering vatbaar was. Hierop ben je niet getraind. Er is geen handboek beschikbaar met duidelijke richtlijnen.

Met mijn vrouw gezocht naar een oplossing, maar je wilt de vuile was liever niet buiten hangen. We zochten contact met Dhr. van Haastrecht. Hij analyseerde onze houding, communicatie en karakter. Dat gaf inzichten die we voorheen niet hadden.

Bijkomend voordeel is dat ik deze inzichten ook gebruik op mijn werk.

Shoedesigner ZZP, 31 jaar

Na enkele tegenslagen had ik een periode waarin ik het moeilijk vond om door te blijven gaan. Het kostte mij veel tijd, geld en energie om vol te houden. Een vriendin verwees me naar Alejandro. In eerste instantie had ik er geen vertrouwen in, hoe kon hij mij helpen bij het ontwerpen van schoenen? Maar daar ging het niet om.

Het probleem zat ergens anders. Ik blokkeerde mijn creativiteit door mij de tegenslagen zo aan te trekken. En door de tegenslagen straalde ik geen zekerheid uit. Daardoor is je presentatie van een nieuw design ook minder overtuigend.

Alejandro prikte daar gewoon door heen en trainde mij om gemotiveerd te blijven, zeker te zijn. Hij liet me zien wat mijn verbeterpunten zijn maar benadrukte ook mijn sterke eigenschappen.

Jongerenwerker Jeugdzorg, 31 jaar

De druk in de jeugdzorg is enorm. Er komt veel meer bij kijken dan alleen gesprekken. Vaak ging ik huilend naar huis en eenmaal thuis had ik nergens meer zin in. Op mijn werk leek alles prima maar alles behalve dat. Collega’s hadden niks door en mijn leidinggevende ook niet. Als ze me vroegen hoe het ging zei ik goed of druk, zoals iedereen dat standaard antwoord geeft.

Ik heb hulp gezocht bij Alejandro. Ik was skeptisch over zijn aanpak, omdat die totaal anders is dan wat ik heb geleerd.

Toch heb ik bereikt om niet meer zo snel in de stress te schieten.

Aziri

“Alejandro helpt je op een relaxte en fijne manier de focus te leggen op de dingen waar je op dat moment baat bij hebt.”

De testimonials van cliënten van Alejandro van Haastrecht Competentie-ontwikkeling & Stressmanagement worden regelmatig aangevuld.